Glögtryffel


Antal portioner 1 Portioner

Ingredienser
1 dl Vispgrädde
400 g Mörk blockchoklad
1/2 dl Vinglögg
3 msk Smör; rumsvarmt
1 1/2 dl Russin; blötlagda i
1 dl Vinglögg
TILL GARNERING
100 g Mörk blockchoklad
50 g Mandel; skållad, hackad


Så här gör du:

Koka upp vispgrädden i en teflonkastrull. Bryt chokladen i bitar och
lägg ner dem att smälta i den heta grädden. Rör under tiden med en
träsked. Dra kastrullen från plattan, vispa ner smöret i klickar och
tillsätt glöggen. Låt chokladtryffeln svalna i kylskåp.

Låt russinen rinna av och blanda dem sedan med den avsvalnade
chokladtryffeln. Förma tryffeln till valnötsstora kulor vilka får
stelna i kylskåp.

Smält chokladen till glasyren i en teflonkastrull, rulla kaulorna i
chokladen så att de täcks av ett tunt lager smält choklad och ta upp
dem med sked och rulla dem i hackad mandel. Lägg chokladtryfflarna på
bakplåtspapper på ett fat och låt stelna i kylskåpet igen, minst ett
par timmar.
Glögtryffel recept på  enkel och lättlagad mat.