Glöggpastejer


Antal portioner 20 Portioner

Ingredienser
MÖRDEG
3 dl Vetemjöl
125 g Smör
4 msk Florsocker; ev något mindre
3 msk Vatte; ev något mindre
FYLLNING
100 g Mandelmassa
50 g Smör
1 Ägg
1/2 dl Farinsocker
1 msk Vetemjöl
2 Krm bakpulver
1/2 dl Filmjölk
1/2 dl Russin
1/2 dl Syltat apelsinskal; hackat
1/2 dl Nötter; hackade
1 tsk Pepparkakskryddor
GARNERING
3 msk Mandelflagor
2 msk Florsocker


Så här gör du:

Hacka ihop vetemjöl, smör och florsocker till en deg. Ta lite extra
mjöl i degen om det behövs. Rulla ihop den till en boll, vira in i
plastfolie och lägg i kylskåpet 1-2 timmar.

Sätt ugnen på 200°. Skär degen i lika många bitar som det ska bli
glöggpastejer och tryck ut dem i små aluminiumformar.

Riv mndelmassan på rivjärn eller i matberedare. Blanda i det rumsvarma
smöret, rör i ägg och resten av ingredienserna. Klicka ut fyllningen i
mördegsskalen. Strö övermandelspån och grädda mitt i ugnen ca 30
minuter.

Låt glöggpastejerna svalna på galler och sikta florsocker över innan
serveringen.
Glöggpastejer recept på  enkel och lättlagad mat.