Glöggbrytbröd


Antal portioner 1 Bröd

Ingredienser
25 g Jäst
2 dl Glögg
1/2 dl Vatten
2 msk Olja
1 dl Ljus brödsirap
1/2 tsk Salt
8 dl Matbrödsmjöl
TILL PENSLING
Ägg


Så här gör du:

Smula jästen i en bunke. Värm glöggen, vattnet, oljan och sirapen till
fingervarmt. Häll degspadet över jästen och rör om så att allt
blandas. Tillsätt salt och mjöl och arbeta samman till en deg. Låt
jäsa 30 minuter.

Dela degen i 11 lika stora bitar, rulla dessa till bullar och lägg
dem tätt på en plåt i form av en julgran:

: O
: O O
: O O O
O O O O
: O

Låt jäsa 30 minter. Grädda i 200° i 12-15 minuter i nedre delen av
ugnen. Låt svalna under bakduk.
Glöggbrytbröd recept på  enkel och lättlagad mat.