Glass- och bärfyllda korgar


Antal portioner 8 Korgar

Ingredienser
1 Ägg
5 msk Socker
5 msk Vetemjöl
FYLLNING
4 dl Lättglass
4 msk Vispad mellangrädde
4 dl Bär; blandade, färska eller
-frysta
15 g Mandelspån; rostade
1 tsk Flytande margarin; att
-pensla med


Så här gör du:

Rita en rundel per korg, 10-12 cm i diameter, på ett bakplåtspapper.
Pensla rundlarna med lite margarin. Vispa ägg och socker vitt och
pösigt. Rör ner mjölet. Fördela smeten i rundlarna. Bred försiktigt
ut med tex baksidan av en sked. Grädda mitt i ugnen i 4 minuter.
Passa noga så att de ej blir brända. Lossa försiktigt med en
stekspade och lägg kakorna genast över upp- och nedvända glas så att
de blir skålformade. Låt dem stelna och kallna.
Fyll strax innan de ska serveras med 1/2 dl lätt- eller
yoghurtglass, lite vispad grädde och bär i varje korg.

VV-info: 1/4 F och ca 125 BK per korg
Glass- och bärfyllda korgar recept på  enkel och lättlagad mat.