Äggfylld köttfärslimpa


Antal portioner 6 Portioner

Ingredienser
500 g Nötfärs
200 g Fläskfärs
1 dl Ströbröd
2 dl Mjölk
2 Ägg; uppvispade
50 g Anjovisfilé; hackade
1 krm Gul lök; riven
2 Krm muskot
1 tsk Salt
2 Krm kryddpeppar
FYLLNING
5 Ägg; hårdkokta, skalade
1 Knippa persilja; hackad


Så här gör du:

Ugnstemperatur: 175 grader.

Låt ströbrödet svälla i mjölken ca 10 minuter. Blanda ner färs, ägg
anjovis med spad, lök och kryddor. Rör ihop till en jämn smet. Olja
en avlång bakform, ca 1,5 liter till 6 portioner, och bred ut hälften
av smeten i botten av formen. Lägg drygt hälften av persiljan i en
rand mitt på. Skär bort ändarna på äggen och lägg dem i en rad på det
gröna. Strö på resten av persiljan. Fyll på och bred ut resten av
färsen över äggen. Pensla ytan med olja och stek i nedre delen av
ugnen ca 1 timme. Stjälp upp, vänd och skär köttfärslimpan i skivor.
Servera med kokt potatis och sallad.
Äggfylld köttfärslimpa recept på  enkel och lättlagad mat.