Geijerstams aubergine och paprika röra


Antal portioner 6 Portioner

Ingredienser
6 msk Olivolja, kallpressad
1 Gul lök
1 Vitlöksklyfta
3 Paprikor, röda eller gula
2 Auberginer, medelstora
3 Tomater
Salt
Svartpeppar, nymalen
2 msk Oregano, torkad
2 msk Kapris
50 g Svarta oliver
3 Sardeller


Så här gör du:

Skiva löken. Hacka vitlöksklyftan. Kärna ur och skiva paprikorna.
Skålla och grovhacka tomaterna. hacka och kärna ur oliverna. Hacka
sardellerna.

Hetta upp oljan i en stor stekpanna, fräs löken och vitlöken några
minuter. Lägg i paprikorna och aubergine och låt puttra under
omrörning i 15 min. Tillsätt så tomater, salt, peppar och oregano och
koka blandningen tills auberginen är mjuk men inte mosig. Rör ner
kapris, oliver och sardeller. Låt blandningen svalna flera timmar i
rumstemperatur.

Auberginerna bör nog hackas också även om det inte står så i receptet
Geijerstams aubergine och paprika röra recept på  enkel och lättlagad mat.