Gazpacho Andaluz


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
1/2 Gurka; färsk
6 Tomater; ELLER
400 g Krossade tomater; på burk
2 Paprika
3 Vitlöksklyfta; pressade, ev
-färre
3 msk Olja; eller majonäs
1 msk Vinäger; ELLER
2 msk Citronsaft
1 l Vatten, grönsaksbuljong el.
-utspädd consommé
1 tsk Salt
Vitpeppar
Några droppar Tabasco
EVENTUELLT
1 dl Torrt vitt bröd
2 msk Tomatpuré; (ej ketchup)


Så här gör du:

Hacka gurka, tomater och paprika mycket fint och lägg i en skål
tillsammans med vitlöken. Häll på olja, vinäger och vatten. Krydda
med salt, peppar och Tabasco. Tillsätt också ev bröd och tomatpuré
för fylligare smak. Låt soppan stå kallt några timmar.

Servera med vitt bröd till, eller bjud en skål stekta vita
brödtärningar till, som var och en får ta av. Spanskt vin som dryck
eller bjud sangria före och uteslut dryck till soppan.

Tillagningstid: 30 minuter + 2 tim i kyl.
Gazpacho Andaluz recept på  enkel och lättlagad mat.