Fyllda scones


Antal portioner 8 Stycken

Ingredienser
8 dl Vetemjöl
1 tsk Salt
1 msk Bakpulver
100 g Smör
3 dl Mjölk
FYLLNING
75 g Skinka
250 g Keso; naturell
1 tsk Senap; fransk


Så här gör du:

Sätt ugnen på 250 grader. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en skål.
Finfördela smöret i blandningen. Tillsätt mjölken och rör ihop till
en deg. Skär skinkan i strimlor. Rör ihop skinka, keso och senap.
Dela degen i 4 delar på mjölad bänk. Platta med mjölad hand eller
kavla ut varje del till tunna, runda kakor ca 20 cm i diameter. Lägg
2 degkakor på bakplåtpapper på en plåt och markera varje kaka korsvis
i 4 delar. Lägg en klick fyllning på varje fjärdedel på dessa 2
kakor. Lägg de andra kakorna ovanpå som lock och tryck ihop runt
kanterna. Skära varje kaka korsvis i 4 delar. Grädda i mitten av
ugnen ca 10 min. Bryt i sär och servera dem samma dag.
Fyllda scones recept på  enkel och lättlagad mat.