Fyllda färsrulader


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
320 g Nötfärs
1 tsk Salt
1 Krm peppar; vit eller svart
4 tsk Ströbröd
2 msk Vatten; ev lite till
30 g Mager leverpastej
30 g Mjukost
4 tsk Flytande margarin
Purjolök; finstrimlad
1 tsk Soja; ev lite till
1 dl Kaffegrädde
1 tsk Vetemjöl; ev det dubbla


Så här gör du:

Blanda salt, peppar, ströbröd och vatten i en skål. Låt svälla en
stund. Blanda i färsen och forma till två bollar per portion. Platta
ut bollarna till avlånga tunna biffar. Bred försiktigt på pastejen
och osten och strö över lite finstrimlad purjolök. Rulla ihop till
rulader. Bryn dem i matfettet runt om. Slå på några matskedar vatten
och efterstek under lock i 5-10 minuter. Ta upp ruladerna och håll
dem varma. Slå i lite mer vatten och kaffegrädden i stekpannan, red
av med lite vetemjöl. Koka någon minut och smaka av med salt och
peppar om det behövs.
Lägg i ruladerna, strö på lite purjolök och servera med kokt potatis
(125 g per portion) eller kokt ris eller pasta (1 1/2 dl per portion).

VV-info: 1 MF, 2 1/2 P, 1 B och 50 BK per portion
Fyllda färsrulader recept på  enkel och lättlagad mat.