Fylld fläskfilé


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
500 g Fläskfilé
4 skiva Parmaskinka
100 g Fetaost
Mjöl till panering
SÅS
4 Tomat; riktigt röda
2 msk Tomatpuré
1 dl Vatten
1/2 Gul lök
1/2 Vitlöksklyfta
1/2 Grönsaksbuljongtärning
1 tsk Basilika
10 Grön oliv; utan kärnor
Smör; till stekning
Salt
Peppar


Så här gör du:

Tidsåtgång ca 40 minuter.

Dela fläskfilén i lika många bitar som antalet portioner. Dela en
plastpåse på mitten och ställ en filébit på högkant och vik över
påsen. Banka till så att fläskfilén blir knappt 1 cm tjock. Gör så
med alla filéerna. Lägg ut parmaskinka och tunna skivor fetaost på
halva filén och vik över den andra halvan. Ställ åt sidan.
Skär tomaterna grovt, finhacka lök och vitlök. Fräs löken i lite
smör, tillsätt tomater och vitlök och fräs lite till. Tillsätt sen
tomatpurén, vattnet, basilikan och buljongtärningen. Koka ihop till
en simmig konsistens. Passera såsen genom en finmaskig sil. Grovhacka
oliverna och lägg ner dem i såsen. Krydda med salt och peppar.
Panera fläskfilén i mjöl och stek i smör, 3 minuter på var sida.
Skölj ur pannan med såsen och servera med ris.
Fylld fläskfilé recept på  enkel och lättlagad mat.