Fylld fläskfilé med svamprösti och örtsås


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
600 g Fläskfilé
1 msk Dijonsenap
8 Skivor parmaskinka eller
Tunna skivor rökt skinka
8 Skivor stark ost,
Typ Västerbotten
Salt, peppar
Sås:
3 dl Matlagningsgrädde
1 msk Koncentrat kalvfond el buljg
1 msk Dijonsenap
1 msk Torr vermouth eller
Vitt vit
1/2 dl Vinhackade örtkryddor, t ex
Gräslök, dragon, persilja, n
Salt, peppar


Så här gör du:

Dela filén i två delar på tvären, snitta varje på längden nästan
igenom och vik ut. Gör ytterligare två snitt, ett på varje sida om
det första. Banka ut köttet ganska tunt. Bred på senar pch täck med
skinkan och osten. Rulla ihop, vik in ändarna och bind om med
stekgarn. Hit kan rätten förberedas.
Salta o peppra köttet runt om och stek i het panna. Låt eftersteka i
200 grader ca 10 min. Rulla in köttet i aluminiumfolie.
Såsen: Koka grädde, buljong, vin och senap tills såsen är lagom
simmig. Smaka av med vin, kryddor och örter. Tillsätt även köttsaften
från foliepaketet.
Skär varje köttbit i två delar på snedden. Servera genast med såsen
och svamprösti (se recept nedan)
Fylld fläskfilé med svamprösti och örtsås recept på  enkel och lättlagad mat.