Fylld aubergine


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
2 Aubergine
Smör
1 Gul lök
2 Tomater
250 g Keso
2 msk Basilika; färsk hackad
1 tsk Sambal Oelek
2 Vitlöksklyfta; pressad
1/2 tsk Salt
1 krm Svartpeppar
2 dl Ost; riven t ex svecia


Så här gör du:

Sätt ugnen på 225 grader. Dela auberginerna på längden och gröp ur
dem. Skär inkråmet i tärningar. Fräs tärningarna i smör och ställ dem
åt sidan. Skala och finhacka löken. Tärna tomaterna. Blanda inkråm,
lök, tomater, keso, basilika, sambal oelek, vitlök, salt och peppar.
Fyll skalen med blandningen. Strö över osten. Gratinera i ugn ca 20
min. Servera med ris och sallad.
Fylld aubergine recept på  enkel och lättlagad mat.