Fuskvispgrädde


Antal portioner 24 Portioner

Ingredienser
1 tsk Gelatinpulver
1 msk Vatten; kallt
2 1/2 msk Vatten; kokande
1 3/16 dl Vatten; iskallt
1 3/16 dl Torrmjölkspulver
1/2 tsk Vaniljsocker
2 msk Olja
3 msk Sötningsmedel; eller socker


Så här gör du:

Kyl en liten skål och visparna till en elvisp. Låt under tiden
gelatinpulvret ligga i det kalla vattnet och lös sedan upp det i hett
vatten. Låt det svalna till ljummet. Häll det iskalla vattnet och
mjölkpulvret i den kylda skålen och vispa på hög hastighettill det
går att forma toppar. Fortsätt vispa medan resterande ingredienser
och gelatinet blandas ner. Sätt skålen i frysen 15 minuter och flytta
den sedan till kylskåpet. Rör då och då så att blandingen förblir
slät och välblandad.

Note: valfritt sötningsmedel kan användas, så länge det motsvarar
denna mängd socker som angetts.

1 portion = 2 matskedar 2 matskedar = fritt för diabetiker
Fuskvispgrädde recept på  enkel och lättlagad mat.