Frusen glasstårta


Antal portioner 6 Portioner

Ingredienser
150 g Digestivekex
1 tsk Kanel; mald
3 Äggula
1/2 dl Florsocker
2 1/2 dl Vispgrädde
25 g Valnötskärnor
100 g Flytande honung
1 tsk Vaniljsocker; helst Vanilla
-som innehåller äkta vanilj


Så här gör du:

Stöt kexen till en smulig massa och smaksätt med kanel. Välj en låg,
vid form som du eventuellt kan servera tårtan ur direkt. Häll i
smulorna och tryck ut dem till en jämn botten. Vispa äggulorna med
sockret och vispa sedan grädden. Hacka nötterna och mät upp honungen.
Blanda samman alla ingredienserna, nötterna, honungen och äggsmeten.
Smaksätt med vaniljsockret. Häll smeten över smulbotten i formen och
täck över med plastfolie. Ställ in formen i frysen och låt den stå i
minst 6 timmar eller till nästa dag.
Frusen glasstårta recept på  enkel och lättlagad mat.