Fruktgazpacho med saffransgrädde


Antal portioner 4 Servings

Ingredienser
200 g Hallon; 1 pkt djupfrysta
1 dl Rött vin
1 Apelsin, saft o skal av
3/4 dl Florsocker
1 Honungsmelonklyfta
1 Papaya
2 Kiwi
SAFFRANSGRäDDE
1 1/2 dl Mellangrädde; vispbar
1/4 g Saffran; 1 pkt à 0,5 g
1 Sockerbit
1 msk Kokhett vatten
2 msk Florsocker


Så här gör du:

Tina hallonen och kör dem i mixer till puré. Blanda purén med rött
vin, apelsinsaft och apelsinskal. Smaka av med florsocker. Skala
frukten och ta bort kärnorna. Skär frukten i små bitar. Häll
hallonsåsen i 4 djupa tallrikar. Lägg i frukten. Stöt saffran med en
sockerbit i mortel. Häll i 1 tb kokhett vatten så att det löser sig.
Låt socker-saffran blandningen svalna. Vispa gädden till hårt skum.
Rör i saffransblandningen och florsocker. Servera fruktsoppan med
saffransgrädden.
Fruktgazpacho med saffransgrädde recept på  enkel och lättlagad mat.