Fruktbakelser med yoghurtglass


Antal portioner 8 Portioner

Ingredienser
PAJDEG
1 dl Vetemjöl
1 dl Havregryn
2 tsk Socker
40 g Flytande margarin
2 msk Vatten
1 tsk Margarin; till formarna
GLASS OCH GARNERING
1/2 l Yoghurtglass med citrussmak
-(Flöjer)
4 msk Vispad grädde
2 dl Jordgubbar
4 Sötmandlar; rostade, flisade


Så här gör du:

Lägg en rundel av bakpapper i botten på små paj- eller bakelseformar.
Smörj kanterna. Blanda ihop mjöl, havregryn och socker. Blanda ner
margarin och vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Slå in degen
och låt den vila kallt i minst 1 timme. Tryck ut degen tunt i
formarna. Nagga botten och kanter och ställ formarna kallt en stund.
Grädda i 200° ugn ca 15 minuter eller tills pajbotten har fått lite
färg. För att inte degen ska åka ner från kanterna kan man trycka
fast en folieremsa i skarven mellan botten och kant och ta bort
remsan när ca 5 minuter av gräddningstiden återstår.
Skiva jordgubbarna, vispa grädden och flisa mandeln. Fyll formarna
strax innan de ska serveras.

VV-info: 1 MF, 1/2 B och 90 BK per portion.
Fruktbakelser med yoghurtglass recept på  enkel och lättlagad mat.