Frukt med chokladsås


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
Färsk frukt; 4-5 olika
-sorter som tex banan, kiwi,
-apelsin, ananas, druvor,
-jordgubbar
CHOKLADSÅS
175 g Mörk blockchoklad
6 msk Vatten
1/2 msk Rom
KOLASÅS
1 3/4 dl Vispgrädde
3 msk Ljus sirap
2 dl Socker
En gnutta salt
100 g Mörk blockchoklad
2 msk Smör


Så här gör du:

Skala frukterna och lägg dem i vackra grupper på tallrikarna. Välj om
du vill ha choklad- eller kolasås.

Chokladsås: Bryt blockchokladen och lägg i en kastrull. Tillsätt
vattnet och låt sakta smälta under omrörning. Koka en minut så såsen
tjocknar en aning. Lyft kastrullen från värmen och tillsätt lite rom.
Häll upp i små koppar och servera såsen varm eller kall till frukten.

Kolasås: Värm grädde, sirap, socker och salt i en kastrull. Tillsätt
chokladen när sockret smält och låt det sjuda tills såsen tjocknar, ca
15-20 minuter. Lyft kastrullen från plattan och rör ner matfettet.
Serveras alltid varm.
Frukt med chokladsås recept på  enkel och lättlagad mat.