Frukostbröd


Antal portioner 15 Stycken

Ingredienser
50 g Jäst
75 g Margarin
5 dl Minimjölk
2 msk Ljus sirap med malt
1 tsk Anis; stött
1 tsk Fänkål
1 tsk Salt
2 dl Havregryn
1 1/4 l Rågsikt


Så här gör du:

Smula ner jästen i degbunken. Smält matfettet. Slå på mjölken och
ljumma degspadet till 37 grader. Lös upp jästen med degspadet och rör
ner övriga ingredienser. Spara lite av mjölet till utbakningen.
Arbeta degen smidig och låt den jäsa till sin dubbla storlek under
duk.
Baka sedan ut till runda eller avlånga bröd. Låt dem jäsa ca 20
minuter under duk på plåten.
Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över havregryn. Om man har
gjort avlånga bröd kan man istället skåra dem och sedan pensla med
vatten. Strö gärna över lite vetemjöl.
Grädda i 200 grader mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt bröden svalna
under duk, havregrynsströdda under duk, skårade utan duk.
Frukostbröd recept på  enkel och lättlagad mat.