Färslimpa med svamptäcke


Antal portioner 5 Portioner

Ingredienser
500 g Blandfärs
1 dl Ströbröd
2 dl Mjölk
1 tsk Salt
10 Enbär; finstötta
1 Ägg
TILL FORMEN
1 msk Smör
1/2 tsk Rosmarin
SVAMPSTUVNING
200 g Förvälld svamp
2 msk Smör; ev lite mer
3 msk Vetemjöl
2 dl Svampspad + mjölk
1 dl Grädde
1/2 tsk Salt
GRATINERING
1 dl Ost; riven


Så här gör du:

Blanda ströbröd, mjölk, salt och finstötta enbär. Låt det stå ca 10
minuter. Blanda ner färs och ägg. Arbeta smeten väl. Smörj en avlång
bakform och strö i rosmarin. Lägg i färssmeten och jämna till dem.
Grädda i ugnen i 175 grader ca 50 minuter.
Fräs under tiden svampen i fett tills det "knäpper" i den. Rör i
mjöl och späd med vätskan. Sjud stuvningen i minst 10 minuter. Smaka
av med salt.
Stjälp upp färsen på ett ugnssäkert fat och täck med svampstuvningen.
Servera direkt eller gratinera rätten med osten över i 250 grader i
ca 10 minuter. Råstekt eller kokt potatis och något grönt passar bra
till.
Färslimpa med svamptäcke recept på  enkel och lättlagad mat.