Färsfyllda bröd


Antal portioner 8 Portioner

Ingredienser
8 Små frallor eller gifflar
FYLLNING
400 g Nötfärs
1 1/2 dl Mjölk; ev något mer
1 Äggula
1 Liten gul lök
1/2 Inlagd gurka
8 Syltlök
1 Inlagd rödbeta
2 msk Kapris
Salt och peppar
PENSLING
2 msk Smält margarin
2 tsk Soya
1/2 tsk Worcestershiresås
1 Vitlöksklyfta; pressad


Så här gör du:

Skär av ett lock på bröden och gröp försiktigt ur innanmätet med en
sked. Rör färsen smidig med mjölk och äggula. Skala och finhacka
löken, hacka gurka, syltlök, rödbetor och kapris. Blanda det med
färsen och smaksätt med salt och peppar. Fördela i bröden. Blanda
ingredienserna till penslingen och pensla färsen med detta. Grädda i
225° i ca 20 minuter mitt i ugnen tills färsen verkar genomgräddad
och har fått fin färg.

Serveras med tex en sallad.

Det är lagom med en bulle om man ska ha det som förrätt, ska det vara
en hel måltid kan man behöva två var, lite beroende på storlek.

Tål att frysas i 3 månader, men försämras av frysning.
Färsfyllda bröd recept på  enkel och lättlagad mat.