Färsfylld squash


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
800 g Squash
2 msk Vatten
KÖTTFÄRSSÅS
2 tsk Olja
1 Gul lök; hackad
1 Vitlöksklyfta
160 g Köttfärs
1 Liten morot; grovriven
2 tsk Mjöl
200 g Krossade tomater; om man
-vill kan man köra dem med
-mixer först så blir de
-slätare
1/4 dl Vatten
Oregano
Basilika
1/2 tsk Salt
Peppar
1 tsk Senap: osötad
TILL GRATINERING
40 g Ost; riven, över 17%, ELLER
60 g Ost; riven, 17 % eller lägre


Så här gör du:

Skölj och dela squashen på längden. Gröp ur det mjuka i mitten med en
sked och hacka det i tärningar. Lägg squashhalvorna med den gröna
sidan upp på ett fat och häll på vattnet. Täck fatet och koka
squashen på högsta effekt4-5 minuter. Vänd squashhalvorna efter halva
tiden.

Skala och finhacka löken och vitlöken. Lägg hacket tillsammans med
oljan i en fom och fräs på högsta effekt i 2 minuter. Rör om. Fördela
köttfärsen i mindre bitar över löken. Strö över den grovrivna
moroten. Fräs på högsta effekt i 3-4 minuter. Strö över mjölet och
tillsätt de krossade tomaterna, vattnet, kryddorna och senapen. Rör
om och täck formen. Koka på högsta effekt i 5-6 minuter. Låt
köttfärssåsen stå övertäckt en stund.

Blanda köttfärsen och squashhacket och fyll squashen med detta. Strö
över den rivna osten och tillaga på högsta effekt i 4-5 minuter. Låt
stå en stund före servering.

Servera med 30 g grovt bröd och 5 g lättmargarin per portion.

VV-info: 1 1/2 P, 1 MF, 1 B, 5 BK per portion (inklusive smörgås) för
mikrovågsugn
Färsfylld squash recept på  enkel och lättlagad mat.