Färsbiffar med ädelost


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
500 g Köttfärs
1 Rödlök
1 Ägg
2 Konserverade teferoni,stark
Ett par varv på pepparkvarn
Salt
Fyllning:
Kvibille gräddädelost
Sås:
3 dl Kaffegrädde
1 dl Vispgrädde
1 1/2 "tårtbit" gräddädelost,cirka
Tillbehör
Stekta ananasringar
1 Pkt bacon (8 skivor)


Så här gör du:

Stek baconet och lägg åt sidan. (diska ur stekpannan innan du steker
köttfärsbiffarna, annars blir det baconsmak på hela köttfärsbiffen)
Blanda ihop alla ingredienser till färsen och forma till 8 st tunna
biffar. Stek dem i smör och lägg i ugnsfast form. Lägg ihop två och
två med ett par skivor ädelost emellan. Vispa ur stekpannan och spara
skyn. Vira 2 stekta baconskivor runt biffens kanter och fäst med
tandpetare. Stek ananasskivorna och lägg dem bredvid biffarna. Häll i
skyn. Hit kan man förbereda dagen före om man vill och sedan värma
dem i ugnen med folie ovanpå formen i 200-225 grader. Såsen: Häll i
ost och grädde i en kastrull och låt osten smälta (ska ej koka) Skär
teferonin i tunna skivor. Servera med hasselbackspotatis,
potatisklyftor eller råstekt potatis och sallad med fransk dressing.
Färsbiffar med ädelost recept på  enkel och lättlagad mat.