Färsbiff med bacon och kålrot


Antal portioner 1 Portion

Ingredienser
80 g Nötfärs
20 g Stekt bacon; väl avrunnen
Kålrot; skuren i mindre
-bitar
1 tsk Flytande margarin
Persilja
Salt
Peppar


Så här gör du:

Koka kålrotsbitarna knappt mjuka i lättsaltat vatten.
Dela baconet i små bitar och blanda med färsen. Salta och peppra
försiktigt och forma till 2-3 små biffar per portion. Stek dessa i
hälften av matfettet i en liten fettsnål panna.
Låt kålrotsbitarna rinna av väl och fräs dem sedan i resten av
fettet, krydda och servera på varm tallrik med biffarna. Strö
finhackad persilja över. Osötad senap smakar gott till.

VV-info: 1 MF, 2 P och 40 BK per portion
Färsbiff med bacon och kålrot recept på  enkel och lättlagad mat.