Franskbröd på mix med russin och sesamfrön


Antal portioner 1 Omgång

Ingredienser
1 paket Franskbrödmix
50 g Jäst
6 dl Vatten
2 dl Russin
PENSLING OCH GARNERING
Vatten
Sesamfrön


Så här gör du:

Ett fint alternativ när du har bråttom. Det finns flera olika mixer
att använda. Det är bra att ha ett paket på lut hemma.

1 omgång ger 1 runt bröd och ca 10 bullar.

Värm vattnet till 37° och häll det i en bunke. Smula ner jästen och
rör ut den i degspadet. Tillsätt russin och arbeta in mixen utom 1/2
dl som sparas till utbakningen. Arbeta degen kraftigt tills den är
blank och smidig. Låt jäsa i 30 minuter.
Sätt ugnen på 225°. Ta upp degen på bakbordet och arbeta den smidig.
Dela den i två delar och baka ut ena delen till en fläta och resten
till bullar. Till flätan rullas tre lika långa, smala längder. Lägg
dem bredvid varandra och gör en fläta. Lägg flätan på bakpappersklädd
plåt och låt jäsa i ca 25 minuter. Pensla brödet med kallt vatten och
strö över rikligt med sesamfrö.
Grädda i ugnen i ca 20 minuter. Till bullarna, sätt ugnen på 250° och
grädda i 8 minuter.
Franskbröd på mix med russin och sesamfrön recept på  enkel och lättlagad mat.