Fransk köttfärspaj


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
3 dl Vetemjöl
1/2 dl Sesamfrön
150 g Smör
1/2 dl Vatten
FYLLNING
500 g Blandfärs
1 Skivad purjolök
1 Pressad vitlöksklyfta
1 msk Olja
1 1/2 tsk Salt
1 tsk Grovmalen svartpeppar
2 tsk Örtagårdskrydda
2 dl Rött vin
1 Hackad röd paprika
GGSTANNING
4 Ägg
3 dl Grädde
100 g Riven lagrad ost


Så här gör du:

Börja med att blanda ihop pajdegen och tryck ut den i en pajform.
Sedan ställer Du pajformen i kylskåpet i cirka 30 minuter.

Under dessa 30 minuter sätter Du ugnen på 225 grader och börjar göra
iordning fyllningen. Du börjar med att fräsa purlolöken med vitlöken i
olja. Så tillsätter Du blandfärsen, som Du smular sönder, under
försiktig omrörning. De hela skall anta lagon färg. Nu är det dags
att krydda med salt, kryddorna, vinet och paprikan. Låt nu alltihop
småputtra så att vätskan verkligen kokar in. Dags att smaka av.

Nu naggar Du pajdegen och förgräddar den i cirka 10 minuter. Ta ut
den ur ugnen och lägg i fyllningen. Det är nu Du vispar ihop
äggstanningen som Du sedan häller över fyllningen. Du avrundar det
hela med att grädda pajen i cirka 20 minuter i jämn ugnsvärme.
Fransk köttfärspaj recept på  enkel och lättlagad mat.