Fläskfilégryta


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
400 g Fläskfilé
2 msk Matmargarin
2 dl Vatten
2 msk Touch of Taste kalvfond
1 Röd paprika
1 Purjolök
2 Morot
250 g Broccoli
2 msk Vatten
1 1/2 msk Vetemjöl
1 Krm salvia


Så här gör du:

Skär fläskfilén i 2 cm tjocka skivor och bryn i margarinet på
medelstark värme i en stekpanna. Lägg över skivorna i en
traktörpanna. Tillsätt vatten och fond och låt grytan koka upp.
Strimla paprikan och skiva purjolöken. Skär morötterna i 1 1/2 cm
bitar och broccolin i buketter. Tillsätt grönsakerna och låt grytan
koka ca 10 minuter under lock.
Blanda vatten och mjöl och red av grytan med, låt den koka i 3-4
minuter. Smaka av med salt och smulad salvia. Låt grytan koka upp
igen. Servera med kokt ris eller pasta (1 1/2 dl per portion) och en
fräsch sallad.

VV-info: 2 1/2 P, 1 MF, 1 B och 5 BK per portion.
Fläskfilégryta recept på  enkel och lättlagad mat.