Flingkakor


Antal portioner 1 Portioner

Ingredienser
Blockchoklad
Cornflakes
Russin
Torkade Aprikoser
Nötter eller Mandlar


Så här gör du:

Smält blockchoklad i vattenbad. Rör ner flingor, nötter och torkad
frukt. Nötter och frukt bör vara hackade i småbitar. Även
vårgårdaris, m■sli, katrinplommon, fikon och andra flingor och
frukter kan användas, allt efter innehav och smak.Rör ner såpass
mycket att ingen choklad länbgre flyter omkring nere på botten. Rör
noga så att alla ytor blir täckta av choklad. Lägg sedan upp små
högar av blandningen på bakplast eller smort bakplåtspapper. Dessa
kakor passar bra att göra när man gjort något med choklad där inte
allt gick åt, tex Namnsdagskakor, som ju kräver ett överskott för att
det ska gå att doppa dem. Jag gör dem oftast till jul som godis.
Flingkakor recept på  enkel och lättlagad mat.