Fiskpaté


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
300 g Fiskfilé; av tex torsk
150 g Kesella
1 tsk Salt
Svart- eller vitpeppar
1 msk Potatismjöl
2 Ägg
1 dl Lättmjölk
1/2 dl Dill; hackad, ev upp till
-det dubbla
SÅS
4 dl Lättyoghurt; gärna mild
8 tsk Lättmajonäs
1/2 dl Kryddgrönt; finhackat, tex
-dill och persilja
Salt
Peppar


Så här gör du:

Tina fisken om den är fryst. Sätt ugnen på 175°. Skär fisken i mindre
bitar. Mal fisken eller finfördela den i matberedare. Blanda
fiskfärsen med kesella, salt, peppar, potatismjöl och ägg. Späd med
mjölken och rör ner dillen. Häll smeten i en ugnssäker form, gärna en
patéform, rymd ca 1 1/2 liter (för fyra portioner). Täck över och
baka patén i ugnen tills den känns fast, cirka 45 minuter. Låt atén
kallna i formen.

Blanda yoghurt, lättmajonäs och kryddgrönt till såsen. smaksätt med
salt ochpeppar.

Garnera gärna patén med citronklyftor och dillkvistar. Servera med
såsen, kokt potatis och grönsallad.
Fiskpaté recept på  enkel och lättlagad mat.