Fiskpaté med saffransris


Antal portioner 8 Portioner

Ingredienser
300 g Fiskfilé: gädda, gös eller
-torsk
160 g Lax; färsk, skinn- och ben-
-fri
2 Ägg
120 g Kesella
2 tsk Potatismjöl
1 tsk Salt
1 Krm vitpeppar
200 g Broccoli; i buketter, lätt-
-kokt
1 tsk Flytande margarin; att
-smörja formen med
240 g Räkor; skalade
1 paket Fryst bladspenat; ev det
-dubbla
1 Rödlök; liten
1 tsk Flytande margarin
1 l Ris; kokt, med
1/4 g Saffran; i kokvattnet, ett
-saffranspaket innehåller
-1/2 g


Så här gör du:

Kör fisksorterna var för sig i matberedare. Blanda kesella, ägg,
potatismjöl, salt och peppar. Blanda 1/3 med laxen och 2/3 med den
vita fiskfärsen. Varva med broccoli (på bilden har de den vita färsen
underst, sedan broccolin och över den laxfärsen, min anm.) i en
lättsmord ugnsfast form. Täck med folie och grädda i 175-200° ugn ca
1 timme.
Servera fiskpatén, garnerad med räkor, kall eller varm tillsammans
med varm spenat, lättfräst i margarinet och blandad med lökstrimlor.
Saffransris och citron- och dillmajonnäs till.

VV-info: 1/4 MF, 2 P, 1 B och ca 5 BK per portion
Fiskpaté med saffransris recept på  enkel och lättlagad mat.