Festsmörgåstårta


Antal portioner 10 Bitar

Ingredienser
4 skiva Vitt landgångsbröd
4 skiva Mörkt bröd, skuret på längde
Smör
Fyllning 1
1 burk Krabba (eller motsvarande mä
1/2 dl Lätt créme fraiche
2 tsk Riven pepparrot
Fyllning 2
100 g Ädelsot
1 dl Gourmet kesella
1 tsk Konjak (kan uteslutas)
2 dropp Grön hushållsfärg, eventuell
Fyllning 3
1 burk Salladstonfisk
1/2 dl Chilisås
Några droppar tabasco
1/2 dl Lättmajonäs
2 msk Hackad dill
Garnering
1/2 dl Lättmajonäs
500 g Räkor
140 g Rökt lax i skivor
100 g Storkornig kaviar, -
-gärna både röd och svart
10 cm skivad gurka
Några rädisor
100 g Smakstark ost i bitar
Citron
Sallad, t ex frisé
dill


Så här gör du:

Blanda ingredienserna till de tre fyllningarna. Jämna till brödskivorna
så att de blir lika stora. Bred litet smör på dem.
Lägg 2 mörka skivor bredvid varandra och bred på den första fyllningen.
Täck med 2 vita skivor och bred på nästa fyllning.
Lägg på de sista vita skivorna och bred över dem den tredje fyllningen.
Täck med de mörka brödskivorna. Svep in i t ex plastfolie och ställ
svalt, gärna över natten.
Bred ett tunt lager majonäs över tårtan. Skala räkorna. Lägg på räkor
och lax på snedden. Fyll mellanrummen med ostbitar, skivor av gurka och
rädisor och citron. Garnera med dillkvistar och strimlad sallad
omkring.
Festsmörgåstårta recept på  enkel och lättlagad mat.