Festlig banangratäng


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
1 styck Purjolök
400 g Färska/djupfr. champinjoner
1 msk Olja eller smör
2 tsk Curry
2 tsk Grönsaksbuljongsextrakt
5 dl Kokt råris
3 styck Bananer
2 msk Mandelspån
1 dl Sojamjölk


Så här gör du:

Skölj, ansa och strimla purjon. Ansa och skiva svampen. Fräs purjolök
och mjuka i fettet tillsammans med curryn på svag värme. Krydda med
buljong. Bred ut det kokta riset i en ugnssäker form och fördela
purjo- löksfräset ovanpå. Skala bananerna och klyv dem på längden.
Lägg bananhalvorna ovanpå purjolöken och strö över mandelspån. Häll
sojamjölken över gratängen. Gratinera i 225 grader ca 15 min.
Festlig banangratäng recept på  enkel och lättlagad mat.