Familjegratäng


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
200 g Pasta; gärna snäckor
2 msk Margarin
1 Gul lök
1 Röd paprika
200 g Köttfärs; helst blandfärs
2 dl Majskorn
SÅS
5 dl Mjölk
3 msk Vetemjöl
1 msk Senap
1 tsk Basilika
Salt
Peppar
1 dl Ost; riven


Så här gör du:

Tidsåtgång ca 25 minuter.

Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Häll av vattnet och rör ner
hälften av smöret.
Hacka lök och paprika, fräs i resten av margarinet. Lägg i färsen
och stek i ca 5 minuter. Rör i majskornen. Blanda pasta och
färsblandningen i en form. Vispa ut mjölet i mjölken, sjud 2-3
minuter. Krydda och häll såsen över pasta- och färsröran i formen,
strö över osten. Gratinera i 225° i ca 10 minuter.
Familjegratäng recept på  enkel och lättlagad mat.