Familje-pannpizza


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
PIZZABOTTEN
50 g Jäst
3 dl Vatten; 37°
2 msk Olja
7 dl Vetemjöl: ev något mer
1 tsk Socker
1 tsk Salt
FYLLNING
2 msk Smör
1 Gul lök
200 g Köttfärs; helst blandfärs
400 g Krossade tomater; på burk
1/2 tsk Sellerisalt
1 Grönsaksbuljongtärning
2 1/2 dl Vatten
1 tsk Pizzakrydda
Salt
Peppar
2 dl Ost; riven


Så här gör du:

Börja med botten. Lös upp jästen i del ljumma vattnet och arbeta in
resten av ingredienserna, spara lite av mjölet till utbaket. Jäs
under handduk ca 45 minuter.
Medan degen jäser hinner du göra i ordning fyllningen. Finhacka
löken och fräs upp den i fettet med färsen. Rör i tomatkrosset.
Tillsätt sellerisalt, smulad buljongtärning, vatten och smaka av med
salt och peppar. Låt såsen sakta småputtra under lock.
Slå upp degen och arbeta igenom den väl. Kavla ut till en platta, ca
35 cm i diameter (för 4 portioner). Lägg degen i en pizzaform eller
på en bakpappersklädd plåt. Vik in kanten så den blir tjock, tryck
till den med en gaffel. Nagga botten med gaffeln. Bred på fyllningen
och strö på osten. Grädda ca 20 minuter i 225°. Dela pizzan i bitar
och servera dem med finstrimlad kinakål, paprikastrimlor och pressad
citron som dressing.

En hemlagad pizza kan inte jämföras med köpt - den här blir jättestor
och härligt mättande.
Familje-pannpizza recept på  enkel och lättlagad mat.