Exotisk smörgåstårta


Antal portioner 8 Bitar

Ingredienser
6 skiva Vitt landgångsbröd
Några ostskivor
Fyllning 1
1/2 Purjolök
1/2 Knippa persilja
6 Ägg
3 msk Mjölk
Salt och peppar
Margarin eller olja att stek
Fyllning 2
300 g Räkor; ev 500 g
1 Böckling eller annan rökt fi
1 Mango
2 dl Gräddfil
Garnering
200 g Fårost
1/2 dl Gräddfil
1 Passionsfrukt
1 Carambola
Grönsallad, gärna frisé


Så här gör du:

Gör en omelett: Skölj och finstrimla purjon, hacka persiljan. Vispa
sönder äggen, blanda dem med mjölk, purjo, persilja och litet salt och
peppar. Hetta upp litet fett i en stekpanna och grädda omelettsmeten,
stick i smeten så att lös smet kan rinna ner och nätt och jämnt stelna.
Stjälp upp omeletten och låt kallna.
Skala räkorna och rensa fisken till nästa fyllning. . Dela räkorna,
bryt sönder fisken. Skär loss fruktköttet från kärnan i mangon, liksom
från skalet, hacka cirka hälften och blanda med räkor, fisk och
gräddfil.
Till garneringen: Smula sönder fårosten och rör ut med gräddfilen.
Täck understa brödskivan med skivad ost och lägg på omeletten. Lägg på fårost och nästa skiva och bred över räkfyllningen.
Lägg på sista skivan och bred gräddfilsblandningen över.
Skär resten av mangon i skivor. Dela och gröp ur passionsfrukten. Skär
carambolan i skivor. Garnera med frukten och lägg strimlad sallad
runt smörgåstårtan.
Exotisk smörgåstårta recept på  enkel och lättlagad mat.