Ensaladilla - spansk potatissallad


Antal portioner 6 Portioner

Ingredienser
1 kg Potatis
250 g Morot
Vatten
Salt
4 Ägg; hårdkokta
200 g Ärtor; frysta, upptinade
2 burk Tonfisk i vatten
3 dl Majonnäs; helst hemlagad
GARNERING
Röd paprika
Grön paprika


Så här gör du:

Det här är en typisk spansk potatissallad som kan serveras som
ensamrätt men också ätas tillsammans med skinka, gärna rökt,
lufttorkad Seranoskinka i tunna skivor.

Koka potatis och morötter var för sig i lättsaltat vatten tills de är
kanppt färdiga. Skär dem i tärningar när de har kallnat. Hacka äggen
och dela tonfisken (utan spad) i mindre bitar. Blanda alla
ingredienser försiktigt så att det inte blir för mosigt. Lägg upp
salladen i en skål och garnera med strimlad röd och grön paprika.
Ensaladilla - spansk potatissallad recept på  enkel och lättlagad mat.