English Muffin Loaf


Antal portioner 1 Portioner

Ingredienser
3 tkp Vetemjöl
1 paket Torrjäst
1 msk Socker
3/4 tsk Salt
1 1/4 tkp Vatten; varmt
Majsmjöl


Så här gör du:

Blanda 1/3 av mjölet, jästen, socker och salt i en bunke. Blanda väl.
Tillsätt vatten och använd elvispens degkrokar på låg hastighet i ca 3
minuter. Häll i resten av mjölet så att det blir en ganska lös deg.
Forma degen till en boll och låt den jäsa i en smord bunke.

Smörj en limpform och bröa med majsmjöl. Lägg degen i formen och strö
lite majsmjöl över. Låt den jäsa ännu en gång.

Grädda brödet i ca 200° 35-40 minuter. Låt brödet vila i formen 10
minuter efter det är uttaget ur ugnen, låt det sedan svalna på galler.
English Muffin Loaf recept på  enkel och lättlagad mat.