English Crumpets (Bakestone Recipes)


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
8 oz Vetemjöl
2 tsk Salt
1/4 oz Jäst; färsk
1 tsk Socker
1/2 pt Mjölk + vatten; ljummet
1 msk Vegetabilisk olja
1/2 tsk Bikarbonat
1/4 pt Vatten; ljummet


Så här gör du:

Blanda mjöl och salt i en varm bunke. Blanda jästen med sockret.
Tillsätt den ljumna mjölk-vattenbladningen och sedan oljan. Rör ner
mjölet och arbeta ihop till en smidig deg. Täck över bunken och låt
den stå tills degen har höjt sig och ytan är full av bubblor, ca 1
1/2 timme. Slå ner degen med en träsked. Täck den igen och låt den
stå varmt i en hhalvtimme.

(Nu kommer det svåra: hur man gör bröden.. min anm.)

Hetta upp och smörj bakstenen (? bakestone står det i originalet, min
anm) lätt. Placera "crumpet rings" (dvs någon slags metallringar med
en diameter på 7,5-9 cm, min anm) på bakstenen så att de blir varma.
Tillaga så många som möjligt i taget, degen är inte bubblig så länge.
Fyll ringarna till drygt en centimeters höjd. Grädda 7-10 minuter
eller tills ytan har stelnat och är full med små bubblor. Använd en
grillvante när ringen lyftes av från stenen, om undersidan är ljust
brun vänds den och andra sidan gräddas i ca 3 minuter. Om den har
fastnat i ringen så petas den loss med en träsked eller liknande.
Torla rent, smörj och hetta upp ringen för varje omgång smet. Om
bröden ska serveras direkt så svep in dem i en handduk och håll dem
varma tills alla är klara. Bred på generöst med smör och servera
direkt. Om de ska återupphettas kan de rostas i ugnen, först på den
mjukare sidan och sedan på ovansidan på att smöret smälter ner i
hålen.
English Crumpets (Bakestone Recipes) recept på  enkel och lättlagad mat.