Dirty rice


Antal portioner 1 Portioner

Ingredienser
KRYDDNING
2 tsk Malen cayennepeppar
1 tsk Senapspulver
1 1/2 tsk Salt
1 tsk Kummin; krossad
1 1/2 tsk Svartpeppar
1/2 tsk Timjan; torkad
1 1/4 tsk Paprikapulver
1/2 tsk Oregano; torkad
RISET
2 msk Olja
1 dl Grön paprika; fint hackad
250 g Kycklingmagar; (!) Ingen
-aning om och hur man får
-tag i det i Sverige, (min
-anmärkning)
2 tsk Vitlöksklyfta; krossad
110 g Fläsk; finklippt eller
-hackad
2 msk Osaltat smör
2 Lagerblad
4 3/4 dl Hönsbuljong
1 dl Gul lök; finhackad
150 g Kycklinglever; finhackad
1 dl Selleri; finhackad
1 3/4 dl Ris


Så här gör du:

Här är ett basrecept för ris i den cajunska måltiden. Det är från Paul
Prudhomme's Louisiana Kitchen Blanda ihop kryddorna i en skål och
sätt åt sidan. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs
kycklingmagarna, fläsket och lagerbladen tills köttet fått fin färg.
Rör om då och då. Rör i kryddblandningen och tillsätt lök, selleri,
paprika och vitlök. Rör ordentligt ner i botten. Tillsätt smöret och
låt det smälta. Minska värmen och stek i 8 minuter. Rör hela tiden
och skrapa ner i botten ordentligt. Det fastnar förmodligen rätt
mycket. Häll på hönsbuljongen och rör tills det som sitter fast i
bottnen har lossnat. Koka på högsta värme i ca 8 minuter, rör en gång
under tiden. Rör sedan ner kycklinglevern och koka i 2 minuter till.
Häll i det okokta riset och rör om ordentligt, sätt på locket, vrid
ner temperaturen till mycket lågt och låt koka i fem minuter. Ta bort
kastrullen från plattan och låt locket ligga på tills riset är mjukt,
ca 10 minuter. På det här sättet blir riset klart utan att
kycklinglevern blir för kokt, och den goda smaken stannar kvar. Ta ur
lagerbladen och servera genast.
Dirty rice recept på  enkel och lättlagad mat.