Dansk fetaost med räkor i tomatsås


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
3 msk Lök, gul, finhackad
2 msk Olivolja-
Eller druvkärneolja
400 g Tomtater, skållade, skalade
6 msk Vin, vitt, torrt
1/2 tsk Oregano, torkad
200 g Räkor, skalade
100 g Fetaost, dansk, tärnad


Så här gör du:

Värm oljan i en gryta och låt löken puttra några minuter utan att ta
färg. Ta bort stammen och hacka tomaterna grovt och lägg ner dem
tillsammans med oregano och vinet. Koka på svag värme i ca 30 min
tills såsen blir jämn. Fördela räkorna i 4 ugnsfasta flata
portionsformar. Häll tomatsåsen över och fördela osten. Ställ ugnen
på grill 250C och grilla rätten tills osten har fått lite färg.

Servera med minibaguett.
Dansk fetaost med räkor i tomatsås recept på  enkel och lättlagad mat.