Dansk fetaost med grönsallad


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
DRESSING
1 msk Vitvinsvinäger
3 msk Olivolja
2 msk Vatten, kallt
1/2 tsk Salt
Vitpeppar, nymald
SALLAD
100 g Sallad, blandad
4 Kiwifrukter
2 Avocado
50 g Pinjenötter
100 g Fetaost, dansk, riven


Så här gör du:

Dressing: Vispa ihop allt och smaksätt med salt och peppar.

Sallad: (Blanda t.ex. eklöv och lolloroso) Riv salladen grovt och skär
kiwifrukterna i 1 cm bitar. Dela och kärna ur avocadon samt skala
den. Skär avocadon som en solfjäder ("skivor längs med", det skall
sitta ihop i toppen) och pressa ut den, precis som en solfjäder.
Garnera fjädern med sallad och kiwi. Droppa dressing över. Rosta
nötterna i torr stekpanna så att de får lite färg. Strö nötter och
riven ost över salladen.
Dansk fetaost med grönsallad recept på  enkel och lättlagad mat.