CRUMPETS


Antal portioner 12 Portioner

Ingredienser
1 paket Torrjäst
1/4 tkp Vatten; ljummet
1/2 tkp Mjölk;ljummen
-- (låt den koka upp och
-sedan svalna)
1 msk Margarin
1 tsk Socker
3/4 tsk Salt
1 ägg
1 tkp Vetemjöl


Så här gör du:

Lös upp jästen i varmt vatten i en medelstor bunke. Rör ner resten av
ingredienserna. Arbeta smeten slät. Täck bunken och låt jäsa på varm
plats tills degen har dubblats (40-60 minuter) Smörj en plättlagg
eller en gjutjärnspanna och några 7,5 cm metallringar (man kan
använda små konservburkar, typ de som tonfisk etc kommer i, enligt
originalreceptet, min anm). Placera ringarna på stekpannan och hetta
uppd em på spisen. Häll ungefär 2 matskedar smet i varje ring. Grädda
tills det bildas bubblor på ovansidan och undersidan är gyllenbrun,
1-2 minuter. Gör likadant med resten av smeten, smörj insidan av
ringarna innan ny smet hälls i. Servera med smör och sylt eller
marmelad.
CRUMPETS recept på  enkel och lättlagad mat.