CREME VISCHYSOISE MED SVAMP OCH LAXROM


Antal portioner 0 Portioner

Ingredienser
200 g Svamp av valfri sort
1 Purjolök, stor
2 Chalottenlökar
3 Potatisar, medelstora
1 msk Smör; ev 2
6 dl Buljong
4 dl Mjölk
1 dl Vispgrädde
4 msk Gräslök, finskuren
Salt
Vitpeppar, nymalen
4 msk Laxrom eller forellrom


Så här gör du:

Tillagning:

Ansa och rensa svampen. Dela svampen i mindre
bitar, så att de blir lagom stora.
Skala och skölj alla grönsakerna väl. Finhacka
löken, och skär potatisen i mindre bitar.
Fräs potatis och lök i lite smör i en tjockbottnad
kastrull. Tillsätt vattnet och mjölken och koka till
dess att grönsakerna blir mjuka.

Under tiden soppan kokar:

Fräs svampen i lite smör och tillsätt vispgrädden
och det koka ett par minuter. Mixa soppan slät i
en glasmixer. Häll soppan i en ny kastrull och
tillsätt svamp- och gräddblandningen.
Smaka av soppan med salt och nymalen
vitpeppar från kvarn.
Servera soppan i varma djupa tallrikar och strö
lite finskuren gräslök över soppan.
Lägg en sked med laxrom i soppan alldeles före
servering.
CREME VISCHYSOISE MED SVAMP OCH LAXROM recept på  enkel och lättlagad mat.