Couscoussallad


Antal portioner 4 Servings

Ingredienser
ROSTADE GRöNSAKER
400 g Tomat; gärna körsbärstomat
1 Aubergine; liten
2 Squash; små
3 Paprika; små, olika färger
1 Fänkål
1 Rödlök
2 Vitlöksklyfta; stora
1 dl Basilikablad
2 msk Olivolja
COUSCOUSGRYN
3 dl Couscousgryn
3 dl Vatten
1/2 tsk Salt
DRESSING
1 dl Olivolja
4 msk Limesaft; eller citronsaft
2 msk Tomatpuré; rågade skedar
1 tsk Cayennepeppar; knappt
2 msk Spiskummin; mald
Salt; lite grann
DESSUTOM BEHöVS
100 g Fårost; i tärningar
1 Isbergsalladhuvud; litet
-eller blandad sallad


Så här gör du:

Rostade grönsaker:

Ansa grönsakerna och skär dem i bitar. Lägg dem på en ugnsplåt
(förslags- vis på bakplåtspapper) och strö över finhackad vitlök,
finskuren basilika, lite salt och olivolja. Rör om så att grönsaker,
kryddor och olivolja blandas. Rosta i ugnen i 250 grader i ca 30
minuter. Under tiden gör du i ordning couscous och dressing.

Couscous:

Koka upp vatten och salt i en kastrull. Häll i grynen när vattnet
kokar och lyft sedan kastrullen från värmen och låt couscousen svälla.

Dressing:

Rör ihop alla ingredienserna till dressingen i en liten skål. Smaka
av med salt.

Tärna fårosten, skölj och strimla salladen. Blanda i en stor
salladsskål de ljumma couscousgrynen, de rostade grönsakerna med lätt
hand. Häll 2/3 av dressingen över. Toppa skålen med sallad och
avsluta med att ringla den sista tredjedelen dressing överst.

Roos.
Couscoussallad recept på  enkel och lättlagad mat.