Clabbes purjolök i rödvinssås


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
1 kg Purjolök, späd
1 msk Smör
1 1/4 dl Rött vin
1 Köttbuljongtärning


Så här gör du:

Ansa purjolöken och skär den sedan i icke genomgående klyftor på
längden. från gröna änden, den vita änden skall alltså hålla i hop
löken. Skölj noga och skaka av vattnet. Smält smöret i en stor
stekpanna, lägg i purjolöken och låt den puttra under lock i 5 min.
Häll över vinet och den smulade buljongtärningen, täck åter med lock
och låt sjuda på låg värme 10 min. Lyft över lökarna till ett
serveringsfat med en hålslev, håll dem varma. Reducera såsen över
medelvärme tills drygt « dl återstår, häll den över purjolöken och
rvera, eventuellt överströdd med hackad persilja.
Clabbes purjolök i rödvinssås recept på  enkel och lättlagad mat.