Citronsyltad squash


Antal portioner 10 *1dl inl.

Ingredienser
1 kg Squash; rensad, orensad vikt
-ca 50% högre
LAG 1
1 l Vatten
1/2 dl Ren ättika; 24%
2 msk Salt
LAG 2
4 dl Vatten
5 dl Socker
1 1/2 dl Citronsaft; pressad


Så här gör du:

Skala och kärna ur squashen. Skär den i ca 3 cm tjocka remsor, eller
om den är stor, i kuber som är 3*3cm.
Blanda samtliga ingredienser till lag 1. Häll lagen över squashen
och låt stå kallt till nästa dag. Slå bort lagen.
Koka upp sockret och vattnet till lag 2. Skumma. Lägg i några
squashkuber/remsor åt gången. Koka dem knappt mjuka. Ta upp med
hålslev och lägg i burk eller kruka. Tillsätt citronsaften och koka
samman lagen något. Häll lagen över squashen. Tillslut krukan eller
rkarna. Förvara kallt.
Citronsyltad squash recept på  enkel och lättlagad mat.