Chokladrulltårta med apelsinmousse


Antal portioner 20 Portioner

Ingredienser
RULLTÅRTSBOTTEN
3 Ägg
1 1/2 dl Socker
12 msk Vetemjöl
1 tsk Bakpulver
1 tsk Kanel
3 msk Kakao
1/2 dl Lättmjölk
1 tsk Margarin; att smörja med
2 tsk Socker; att vända upp på
MOUSSE
6 Blad gelatin
4 Äggula
3 msk Socker
2 Äggvita
240 g Kesella
8 msk Kesella gourmet
8 msk Mellangrädde
1 Apelsin; rivet skal av
1 1/2 dl Färskpressad apelsinsaft
TILLBEHÖR
1 fruktval per person


Så här gör du:

Börja med moussen. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 10
minuter. Vispa under tiden äggulor och socker vitt och pösigt. Rör i
kesella, kesella gourmet, apelsinskal och nästan all apelsinsaft.
Vispa mellangrädden och blanda ner den. Smält de urkramade
gelatinbladen i resten av saften och rör ner i smeten. Vispa vitorna
till hårt skum och vänd försiktigt ner dem också. Ställ kallt att
stelna. Det tar minst 2 timmar.
Klä en långpanna (lagom till 20 portioner) med ett lättsmort
bakplåtspapper. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda de torra
ingredienserna och sikta ner i smeten. Blanda försiktigt. Rör i
mjölken. Häll smeten i långpannan. Bred ut den jämnt. Grädda i nedre
delen av ugnen i 250° i 5 minuter.
Vänd upp på lätt sockrat smörpapper, dra bort bakplåtspappret, täck
över med en duk och låt kakbottnen svalna.
Bred moussen över kakan och rulla ihop den i det sockrade pappret.
Förvara kallt, gärna en stund i frysen innan kakan skärs upp. Servera
med ett fruktval per person.

1 fruktval kan vara 2 dl jordgubbar eller hallon, 6 kumquats, 125 g
persimon eller sharonfrukt, 1/4 färsk medelstor ananas, 20 små
vindruvor eller ett äpple, en apelsin eller ett päron.

VV-info: 1/2 P, 1/5 B, 1 F och ca 65 BK per portion.
Chokladrulltårta med apelsinmousse recept på  enkel och lättlagad mat.