Chokladpaj


Antal portioner 8 Bitar

Ingredienser
MÖRDEG
75 g Margarin; mjukt
2 dl Vetemjöl
2 msk Socker
1 Äggula
FYLLNING
3 dl Mjölk
3 msk Maizenamjöl
2 msk Socker
2 msk Kakao
1 Äggula
2 tsk Vaniljsocker
2 msk Apelsinmarmelad; ELLER
1 msk Apelsinlikör; om man vill...
1 dl Vispgrädde; om man vill...


Så här gör du:

Gör först pajskalet. Blanda alla ingredienser till en deg och låt den
ligga svalt i ca 30 minuter. Tryck ut degen i en pajform, ca 23 cm i
diameter. Grädda i 200°C i mitten av ugnen 12-15 minuter. Låt
pajskalet svalna och ta det ur formen. Blanda mjölk,
grädde,maizenamjöl, socker, kakao och äggula i en kastrull, värm upp
och sjud under omrörning tills krämen tjocknar. Låt den svalna lite.
Smaksätt med vaniljsocker och ev apelsin. Vispa ev grädden, vänd ner
hälften och använd resten till garnering. Täck över och ställ svalt.
Fyll pajskalet och garnera ev med vispad grädde.
Chokladpaj recept på  enkel och lättlagad mat.