Chokladmousse med bränd mandel


Antal portioner 4 Servings

Ingredienser
100 g Mörk choklad
2 dl Vispgrädde
2 Äggula
BRäND MANDEL
1/2 dl Mandel
3/4 dl Socker
1 tsk Apelsinskal, strimlat


Så här gör du:

Smält chokladen i en skål med vattenbad. Ta bort den från vattenbadet.
Vispa grädden (ej för hårt). Rör ner en äggula i taget i den smälta
chokladen. Vänd sedan ner chokladsmeten i den vispade grädden. fördela
moussen i 4 portionskoppar. Låt moussen stelna i kylen i minst 1
timme. Skala av en tunn bit apelsinskal med potatiskalare. Finstrimla
skalet. Smör en bit bakplåtspapper med olja. Smält sockret i en liten
kastull. Rör ner apelsinskal och mandel med en träsked. Häll upp
blandningen på pappret. Låt det stelna ca 1/2 timme. Hacka det med en
stor, vass kniv. Strö den hackade mandeln över moussen. Moussen är
också god utan mandel.
Chokladmousse med bränd mandel recept på  enkel och lättlagad mat.