Chokladgallerdessert


Antal portioner 3 Portioner

Ingredienser
75 g Mörk blockchoklad
50 g Vit Toblerone; ELLER
50 g Vit choklad; OCH
2 msk Mandel; hackad
3/4 dl Crème fraiche
Florsocker


Så här gör du:

Smält först den mörka chokladen i en skål i en kastrull över sjudande
vatten. Spritsa ut chokladen på bakplåtspapper till dubbelt så många
galler som portioner. Ställ dem svalt att stelna. Bryt den vita
chokladen i bitar och smält den försiktigt på samma sätt som den
mörka chokladen. Blanda i mandel om den vita blockchoklad används.
Rör i crème fraiche. Låt blandningen svalna och ställ den svalt. Före
serveringen: Lägg hälften av chokladgallren på assietter. Bred vit
kräm över och täck med resten av gallren. Pudra florsocker över.

Servera gärna med physallisbär eller apelsin- eller mandarinklyftor.
Chokladgallerdessert recept på  enkel och lättlagad mat.