Chokladfondue


Antal portioner 6 Servings

Ingredienser
FONDUE
250 g Mörk blockchoklad
1 1/2 dl Vispgrädde
1 msk Kirsch, eller vodka
MINTSåS
2 dl Lätt crème fraiche
3 msk Mintchoklad; typ after eight
DU BEHöVER OCKS
1 kg Frukt, t ex banan, kiwi,
-päron, kumquats, ananas
-jordgubbar


Så här gör du:

Finhacka minchokladen och blanda med lätt crème fraiche. Ställ såsen i
kylen till serveringen.

Skala och dela frukterna i bitar. Lägg upp dem på ett stort fat. Koka
upp grädden i en liten kastrull. Bryt chokladen i bitar och låt den
smälta i grädden på svag värme. Smaksätt med Kirsch eller vodka. Häll
över fonduen i en ugnssäker sål eller fonduegryta och håll det varmt
över ett värmeljus. Doppa frukten i fonduen och servera mintsåsen
till.
Chokladfondue recept på  enkel och lättlagad mat.